Talande webbLyssna

Kvarnhjulet

Kvarnhjulet är ett viktig minnesarv för Gustavsbergs historia och har varit utan kärlek en längre tid. Under våren/sommaren 2018 ska Kvarnhjulet renoveras och platsen ska göras mer inbjudande.

Snurr på kvarnhjulet – vill du hjälpa till?

Har du gult stortegel hemma och som du vill bli av med? Då kan du vara med och bevara kvarnhjulet, ett av Gustavsbergs finaste minnesmärken. Som tack kommer ditt namn finnas med på en skylt som placeras i anslutning till hjulet.

Ett projekt för att få kvarnhjulet i Gustavsbergs hamn i drift har pågått sedan januari 2018 och tack vare ett e-förslag från en medborgare så har processen skyndats på. Målet är att det gamla kvarnhjulet ska vara i drift igen i augusti 2018.

Tegel från Gustavsberg

Murarna, hjulet och platsen runt kvarnhjulet ska iordningställas för en trevligare miljö och belysning kommer att sättas upp. För att kunna laga det som rasat och restaurera murarna behöver vi cirka två kubik tegel. Eftersom det vore extra roligt att använda tegel från Gustavsberg, så vänder vi oss nu till er medborgare med frågan om ni har gult stortegel från Gustavsberg liggandes.

Teglet är gulbeige och dimensionerna på tegelstenarna är:

Längd: 30 cm

Bredd: 15 cm

Höjd: 8 cm

Vill du skänka tegel?

Har du tegel som du vill skänka? Kontakta oss på fastighetsenheten@varmdo.se senast 17 juni 2018.

tf projektchef Patrik Häggstrand, fastighetsenheten
Emma Allison, projektledare, fastighetsenheten

 

Senast publicerad: 2018-08-15

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation

Mer information